fbpx

Frisse komkommersoep met ham

  • Voorbreiding: 10 min

  • Kooktijd: 10 min

  • Klaar: 10 min

Frisse komkommersoep met ham

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een pan en bak de sjalot totdat deze glazig ziet. Bak de stukjes komkommer circa 2 minuten mee. Voeg de bouillon toe en laat circa 10 minuten koken. Pureer daarna de soep met de staafmixer. Voeg de ham en de verse dille toe en laat nog 1-2 minuten zachtjes koken. Roer de Boursin cuisine door de soep.

Tip: ook koud is deze soep erg lekker.

Ingrediënten

Serving People:
  • 120-150 g hamreepjes
  • ​1⁄2 komkommer, zaadjes verwijderd en in stukjes
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 el Boursin cuisine light
  • 1⁄2 el olijfolie
  • 1⁄2 el verse dille, fijn gehakt

Voedingswaarde

  • -