Rijstwafel-mueslirepen (zonder bakken!)

  • Voorbreiding: 10 min

  • Kooktijd: 10 min

  • Klaar: 10 min

Rijstwafel-mueslirepen (zonder bakken!)

Een heerlijk en gezond recept om zelf rijstwafels-mueslirepen te maken, met honing en pindakaas.

– Bedek een schaal met plastic folie (ik gebruik altijd een lege ijs-doos)
– Verkruimel de rijstwafels in een grote kom
– Meng de rijstwafels, havermout, lijnzaad, kokos en zonnebloempitten.
– Meng in een andere kom de honing, pindakaas en vanille, zet het 20-30 sec in de magnetron en roer even goed door.
– Roer de natte ingrediënten door de droge en roer goed door.
– Stort het in de vorm en duw goed aan met de achterkant van een lepel.
– Laat opstijven in de koelkast (over nacht) of een paar uur in de diepvries, snijdt in stukken en bewaar in de diepvries. Je kunt ze zo uit de diepvries eten, door de pindakaas blijven ze zacht

Te zacht
Meng er wat kokosolie door, dat wordt meteen hard in de vriezer.

Variatie
Maak ze met hazelnootpasta in plaats van pindakaas. Maar dan wel zelfgemaakt hazelnootpasta of uit de bio winkel.

 

 

Ingrediënten

Serving People:
  • 2 rijstwafels, fijngestampt
  • 35 gram havermout
  • 20 gram lijnzaad
  • 35 gram kokos geraspt
  • 40 gram(zonnebloem) pitten
  • 50 gram honing
  • 40 gram pindakaas
  • ¼ theelepel vanille-extract

Voedingswaarde

  • -