fbpx

Ben ik te zwaar?

Ben ik te zwaar?

Bereken eerst je BMI (Body Mass Index). Op deze pagina kan je invullen wat je lengte en gewicht zijn, de website rekent dan voor je uit of je een goed gewicht hebt. Waarom ben ik te zwaar?

Het kan komen, door erfelijke aanleg of ziekte, maar meestal komt het door invloeden van buitenaf. In de wereld waarin wij leven zijn veel verleidingen die het ons moeilijk maken om gezond te eten. TV reclame, internet reclame, fastfoodrestaurants (MC Donalds, Burger King) de schoolkantine, snoepautomaat, pizzeria noem het allemaal maar op. Deze bedrijven proberen ons hun ongezonde producten te verkopen. Bijvoorbeeld: Patat, chocola, snoep en frisdrank. En dat lukt, door allerlei toevoegingen in hun eten zorgen ze ervoor dat het eten lekker smaakt en we er steeds meer van willen. Dit is niet gezond, in ons eten wordt extra vet en suiker gestopt, teveel vet en suiker in combinatie met te weinig beweging zorgt ervoor dat we te dik worden. Waarom heeft beweging te maken met dik worden:

Help! Mijn kind is te dik

Voorbeeld: Een auto heeft brandstof nodig om te kunnen rijden. Voor mensen geldt dit ook, onze brandstof is onze voeding, wat we eten en drinken. Hoe meer een auto rijd, hoe meer brandstof een auto nodig heeft. Voor ons lichaam is dit hetzelfde hoe meer we bewegen (spelen, rennen, springen of sporten )hoe meer we kunnen eten. Eet je teveel dan slaat je lichaam deze extra brandstof op als vet. Wat nou als je te zwaar bent?

Als je als kind te zwaar bent is de kans groot dat je, als je volwassen bent, ook te zwaar bent, je kunt dan allerlei enge ziektes krijgen. (suikerziekte, pijn in je gewrichten, ziektes aan je hart…) Je kunt ook ongelukkig worden doordat je niet lekker in je vel zit. Je kan je voorstellen dat dit niet leuk is. Maar je hebt al een eerste stap gezet doordat je op de website van Y-Choice aan het lezen bent. Laat je ouders meelezen!

Heb je het idee dat je te zwaar bent, en wil je als kind hulp bij het afvallen? Ik ben er om je te helpen. Laat je ouders deze site zien om hulp te krijgen van mij. Ook kan ik je ouders helpen om jou te begeleiden naar een gezond gewicht, door een persoonlijk consult, online consult of een groepsconsult of boek een gratis Skype Sessie.

BMI van u kind berekenen?

26
feb
2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *